Muziekcentrum De Toonzaal

's-hertogenbosch

Muziekcentrum De Toonzaal in 's-hertogenbosch

Muziekcentrum De Toonzaal kamermuziek op niveau voor jong en oud. Klassieke muziek, hedendaagse muziek, jazz, wereldmuziek, kinder- en lunchconcerten.

Muziekcentrum De Toonzaal programmeert actueel, onderscheidend, met onderlinge verbanden en met een hoogwaardig niveau. Diversiteit is het handelsmerk: jaarlijks vinden circa 120 concerten plaats waarin alle klassieke stijlen aan bod komen, maar ook hedendaagse muziek, jazz, wereldmuziek, kinder- en lunchconcerten. Muziekcentrum De Toonzaal behoort, mede vanwege zijn intieme sfeer en prachtige akoestiek, ook voor topensembles en -musici tot een van de meest favoriete podia in Nederland.

Ieder seizoen vindt een aantal festivals en concertweekenden plaats in Muziekcentrum De Toonzaal, zoals het Toon Festival Brabant (kamermuziekfestival voor klassieke en heden- daagse muziek) en festivals die zich concentreren rondom een specifiek instrument, stroming of tijdvak (zoals Saxomania, Trombomania en Anglomania). Voorbeelden van concertweekenden zijn de integrale uitvoering van de strijkkwartetten van Beethoven door Quatuor Danel, Schubertiaden, het Schnittke Kamermuziekweekend en het Storioni Trio International Chamber Music Festival.

Muziekcentrum De Toonzaal is ook actief op het gebied van (luister)cursussen en workshops, veelal in nauwe samenwerking met bevriende organisaties en instellingen zoals Theater aan de Parade, de Openbare Bibliotheek, De Muzerije, het Koningstheater e.a.

De ruimten kunnen gehuurd worden voor diverse activiteiten: prive-concert, lezingen, congressen, seminars, vergaderingen, ceremonies, enz. Neem contact op met voor de mogelijkheden en meer informatie. Bezoek alvast onze website www.detoonzaal.nl/verhuur om een indruk te krijgen.

Muziekcentrum De Toonzaal heeft verschillende ruimten ter beschikking, namelijk:

  • Grote zaal (oude Bossche synagoge)
  • Foyer
  • Vergaderruimte
Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Congreszaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen Horeca, trouwzaal, foyer, concertzaal, vergaderzaal, privéconcert
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer Persoonlijk, intiem, authentiek, klassiek, romantisch, luxe
Toegankelijkheid Volwassenen, kinderen, ouderen, rolstoel, niet roken
Parkeergelegenheid Parkeergarage op loop afstand
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Prins bernhardstraat 4-6, 5211 HE
Plaats 's-hertogenbosch
Telefoon 073 6122123
Website Bezoek website
Facebook